Най-сетне: Васил Божков става депутат

Милиардерът Васил Божков се стяга за изборите на 9 юни. Бизнесменът ще участва с новия си политически проект „Център“, който бе регистриран на 20 февруари т.г. Тогава съдът му да напусне за няколко часа дома си, където е под арест, за да може да представи формацията си.

„В дома на Божков гъмжи от хора – един влиза, друг излиза. Подготовката е трескава“, разказват негови познати. Те се опасяват обаче, че времето е ограничено и може да не стигне, за да се направи добра организация. Засега плановете на Божков са за участие в изборите, но може в последния момент да се откаже. Ако не го направи, самият той ще се бори за депутатско място.

Според източници пострадали от „правосъдието” ще подкрепят хазартния бос. Зад него ще застанат Миню Стайков, Гриша Ганчев, Ветко и Маринела Арабаджиеви. Възможно е баровците да наливат пари в „Център“ и да агитират сред служителите си.

В новия политически проект влизат хора на създадената през 2021 г. гражданска платформа „Българско лято“.Тя не се регистрира изобщо за участие на местните избори миналата година.

През април 2021 г. тя се яви чрез регистрацията на друга партия – БНО, понеже „Българско лято“ все още не бе официално учредена. Тогава получи почти 95 хиляди гласа, което се равняваше на 2.95%. По това време Васил Божков се намираше в Дубай, след като прокуратурата го бе погнала с обвинения за близо 20 престъпления.

На предсрочните избори през юли 2021 г. партията на Божков взе под 50 хиляди гласа (1.82%).

На следващите три извънредни парламентарни вота „Българско лято“ изобщо не участва. Не се регистрира и за президентските през 2021 г.