Напрегнато: Ахмед Доган отлага 70-ия рожден ден

Напрегнатата политическа обстановка и свещеният за мюсюлманите месец Рамазан отложиха тържествата за рождения ден на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. В петък, на 29 март, той навършва 70 години. Отлагането е за неопределен срок, казаха от партията.

В същия ден обаче той ще даде 70 ифтара в цялата страна. През годините Доган приемаше на гости за рождения си ден целия елит на ДПС, а пред централата на движението се извиваха опашки от пристигнали да му честитят.

Сред подаръците често бяха картини и статуи на соколи, както и множество книги, тъй като четенето му е слабост. 60-годишнината си отпразнува в боянските сараи с целия партиен елит, поканени бяха любими техни изпълнители.

За 55 г. пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му подари куче, а Сергей Станишев – микроскоп. Това е вторият рожден ден, който почетният лидер на ДПС отлага през последните години.

През 2020 г. не празнува 66-ия си заради току-що разразилата се пандемия от коронавирус. А миналата година съвпадна с предизборната кампания. Структурите на ДПС от цялата страна обаче се събраха и празнуваха рождения ден на лидера си с торти с лика му.