насъскване
насъскване

Насъскай Българина да стои далеч от Циганина

Циганинът е талантлив да открадне и единствената възможна красота в трагедията. Докато Българинът помага на непознати Българи да изгребат тинята в „Аспарухово” – Циганинът търси в утайката пералня, а Циганчетата вече търкалят барабана й по баира.

Докато Българинът чисти училището, в което отдавна не записва децата си, защото е станало циганско – циганинът влачи падналата му ограда, а Циганката помага с каквото и тя е намерила. Докато Българинът от цялата страна е дошъл да събира кал в кофи – Циганинът се е събрал от кол и въже и събира старо желязо в каруца. Циганинът е първи на опашката за хуманитарна помощ, а след него чакат други Цигани. Циганинът се е преоблякъл в новите си подарени дрехи, трудно носи още три чувала, но продължава да е любознателен – там, горе, да не са отворили още един пункт и да раздават дарения.

Циганинът има скрито послание към всички Българи – пращайте в „Аспарухово”, а ние ще го усвоим. Ще се редим два, три, даже и десет пъти, докато не свърши всичко, докато не ви отвратим от бедствието, докато спрете да вярвате, че помагате. Докато започнете да усещате, че всъщност повече развращавате.

Циганинът се държи като естествен мародер, но не може да свърши като такъв. Това да не ни е война, че да застрелваме от упор всекиго, който пребърква трупове. Това е само бедствие и след него е разрешено да се пребърква тинята за чужда покъщнина, разрешено е да се мародерства хуманитарна помощ. Забранен е единствено езикът на омразата.

Затова и Българинът трябва да бъде насъскан срещу собствената си държава, за да стои далеч от Циганина. Трябва да бъде поощрен да обвинява цялата власт – от президента до последния смотан чиновник, да подозира военните, да ругае природата и горския дух, да псува дори Бог. Така ще му бъде отвлечено вниманието от Циганина, който се заселва незаконно, сече безразборно, живее в боклук, прави боклук и се прехранва от боклук. Но когато дойде голямата вода, успява да излезе сух от нея. Защото в тази държава за всичко е виновна Държавата, а малкият човек задължително е жертва.

Малкият човек е жертва на вълната от безхаберие – това клише за потопа го наложи медийният цигански слугинаж, който тайно е на хонорар по някакъв съмнителен проект. И който ще прати този текст на прокуратурата, за да го изследват за език на омразата.

Същите лицемери, които издигнаха циганските културни особености над закона, които не дават циганска колиба да бъде бутната, сега питат – къде са властите, защо не са направили нищо срещу незаконното строителство.

Вълната на безхаберието, разбира се, може да бъде причинена само от държавата, от общината, от всички институции. Социалният идиот, който бойкотира цивилизацията и живее в каменната ера, не може да бъде безхаберен точно защото е идиот. Той трябва да бъде третиран като защитен вид и вместо него да го отнася Бог. Допустимо е потопът да бъде тълкуван като наказание Отгоре, но Циганинът не може да бъде наричан Божие наказание, дори да е пряко замесен в организацията на голямата вода.

Всички са черни, само Циганинът е в бяло. А Циганката е Дева Мария, дори да произхожда от семейство, за което след едно-две поколения обективно ще може да се говори – всички до девето коляно бяха курви. Пратете и това в прокуратурата, но трябва да бъде написано – един от основните поминъци на Циганката от „Аспарухово” е между краката й. После питайте прокуратура кой гледа децата на потомствените проститутки, колко отнети родителски права има. Питайте също, ако майката и майката на майката са на вагинално турне из Европейския съюз – пак Държавата ли е виновна, че не може да опази децата и внуците им. Това може ли да бъде наречено курвенска вълна на циганското безхаберие, или е прекалено политнекоректно, чак подсъдно.

НИЕ не можем да живеем повече с ТЯХ, поне не и по досегашния начин. Не можем да обитаваме един квартал, а да живеем в две цивилизации. Това ви го казвам като човек, който повече от четвърт век има адресна регистрация в „Аспарухово”. А който иска, може да настоява с величествен либерален патос, че Българинът и Циганинът трябва да се обичат независимо от всичко. И ако на Българина някой за нещо му е крив – това е единствено Властта.

Сега „Аспарухово” е само конкретното място, но утре ще бъде метафора за здравната система, за социалната система, накрая за цялата държава. Потопът ще бъде по равно и за всички, защото не може да се живее дълго време.