Наша спортистка става общинар в Гърция

Вицешампионът на България по спортни танци Галена Великова, която години живее в Гърция, се кандидатира за регионален/областен съветник в регион Атика от политическата формацията „Атика напред“, създадена от консерватора Никос Хардаляс, кандидат за областен управител, заемащ ръководни министерски постове в правителството на Кириакос Мицотакис.

„Особена чест, радост и отговорност е да бъда кандидат за съветник в регион Атика с Никос Хардаляс на изборите на 8 октомври 2023. Искаме да имаме град, който уважава своята история и поглед към бъдещето, отговаряйки на нуждите на съвременния човек. Можете да ме подкрепите в районите на Глифада, Алимос, Аргируполи, Елинико, Палио Фалиро, Неа Смирни, Калитея, Агиос Димитриос, Мосхато, Таврос“, призова избирателите си Галена Великова, пише „Труд“.

„Живея постоянно и работя професионално в Атина през последните 30 години и познавам духа на Атика, нейния потенциал и динамика. В нашия регион, наред с проблемите, пред които сме изправени, имаме и богато наследство от изкуство и култура, които могат да ни насочат към просперитет. Основната цел е създаване на нови възможности, равни за всички“, допълва още Галена Великова.

Политическата формация на Никос Хардалия, включва много известни имена от всички сектори на социалния и бизнес живот на Атика.

Средната възраст на кандидатите е 52 години, като 43% от кандидатите са жени. 44% от кандидатите имат опит в самоуправление, като 30 от тях са действащи областни съветници и 63 са действащи или бивши общински съветници в 40 общини на Атика.