Руският президент Владимир Путин танчува с Карин Кнайсъл на сватбата й

Насред войната: МВнР министърка на Австрия заживя в руско село

Бившата министърка на външните работи на Австрия Карин Кнайсъл, на чиято сватба танцува руският президент Владимир Путин, се е преместила да живее в руско селце в Рязанска област – Петрушово. Там тя е наела къща и активно участва в селския живот, пише Vidsboku.com.

На един от селските празници Кнайсъл дори произнесе реч. „Сега живея в Петрушово и ми харесва тази атмосфера. Харесва ми как тук играят децата. Когато гледам кокошките, патките, козите на улицата – това е моя свят, защото аз съм израстнала в малко селце в Австрия“, каза тя и предложи да изнесе лекция в селския клуб.

Лошият руски на Кнайсъл не пречи на общуването й с местните жители

Кнайсъл твърди, че от 2019 г. не се е виждала с Путин, въпреки че само преди месец двамата присъстваха на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Тя планира да остане в Русия, тъй като е получила предложение да преподава в университета G.O.R.K.I. в Санкт Петербург. В селцето ще живее още месец, после ще реши дали да се премести.

Карин Кнайсъл оглавяваше австрийсткото външно министерство през 2017-2019 г. от квотата на Австрийската партия на свободата. През 2018 г. на сватбата й пристигна като гост Путин. Това обаче не помогна особено за продължителността на брака – скоро Кнайсъл се разведе.

„През септември 2020 г. Карин Кнайсъл бе принудена да напусне родината си заради постоянните заплахи с убийство и фактическата забрана да работи в Австрия. След дълго търсене тя намери малка ферма във Франция, където се опита да започне нов живот със своите животни. Но австрийските медии се добраха до нея и там и тя отново бе принудена да се премести“ пише в личния й сайт.

След като напуска Европа, бившата министърка се озовава в Ливан. През февруари 2021 г. руското правителство я предложи за член на съвета на директорите на „Роснефт“. През юни тя бе избрана. Там остана до март 2022 г., след началото на войната в Украйна, когато съобщи, че няма да кандидатства за втори мандат. През май 2022 г. подаде оставка от „Роснефт“.

Оттогава публикува статии в различни прокремълски медии, в които критикува политиката на Европейския съюз.