Настаняват в психиатрия мъж, пребил с метален предмет баща си в Петричко

Районната прокуратура в Благоевград постанови освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 56-годишен мъж за причиняване на телесна повреда на баща си.

Обвиняемият живеел в село Гега, Община Петрич, в къщата на родителите си. Той не работел, често употребявал с алкохол, проявявал агресия спрямо тях.

На 01.09.2023 г., на рождения ден на баща си, мъжът му нанесъл побой с метален предмет. Прибирайки се вкъщи, майка му станала свидетел на влошеното здравословно състояние на пострадалия и подала сигнал на телефон за спешни случаи 112.

Извършителят на деянието бил задържан, а впоследствие привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда при условията на домашно насилие спрямо баща.

По делото е била извършена съдебномедицинска експертиза, установила причинените на бащата контузия и разкъсно-контузна рана в областта на подбедрицата.

От становището на вещото лице, изготвило съдебнопсихиатричната експертиза, е видно, че обвиняемият страда от разстройство, вследствие употреба на алкохол със синдром на зависимост. Препоръчано е принудително лечение на лицето в психиатрично отделение. Предстои делото да продължи в съда.