Навръх 8 март: Путин помилва 52 осъдени жени

Най-важното за една жена е семейството, както и неуморната грижа за децата, смята руският президент

Президентът на Русия Владимир Путин помилва 52 осъдени жени навръх 8 март. „При вземането на решението за помилване държавният глава се ръководеше от принципите на хуманността. Помилваните жени са предимно такива, имащи непълнолетни деца, бременни жени, а също и жени, които имат роднини, участващи в специалната военна операция”, се казва в изявление на Кремъл.

По-рано руският президент поздрави руските жени по случай Международния ден на жената. Путин. Той заяви, че най-важното за една жена е семейството, както и „неуморната грижа за децата, тяхното здраве, образование, стремежът да ги възпитаме така, че да израснат достойни, успешни хора“. „Вие, скъпи жени, сте способни да преобразите света със своята красота, мъдрост и духовна щедрост, но преди всичко благодарение на най-големия дар, който природата ви е дала – раждането на деца. Майчинството е невероятната съдба за жените“, каза президентът във видеопослание.

Според него смисълът и същността на семейството е „продължението на рода, историята на всяко семейство и на нашата страна. Владимир Путин увери, че интересите на семейството в Русия са „абсолютен приоритет“ и обеща, че властите ще направят всичко възможно многодетните и младите семейства „да почувстват грижата и помощта на държавата“. Той също така благодари на жените в зоната на военната операция в Украйна.

Путин призова децата да се раждат рано, за да се осигури увеличаване на населението на Русия.