НЕ Е ШЕГА: Прокурор се заема с министър Зорица Динкова заради удавена костенурка

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди подаде сигнал в Софийска градска прокуратура срещу действията на министъра на туризма Зорица Динкова на плажа в Царево и настоява да бъде образувано досъдебно производство срещу нея заради удавена от невнятната министърка сухоземна костенурка.

На 06.09.2023 г., съгласно публикации в медиите, както и такива от личният ПР на официалното лице министърът на туризма Зарица Динкова посети община Царево заради бедственото положение там.

На плажната ивица сухоземна костенурка, която бе оцеляла целия потоп и бе успяла да достигне до сухо място, се озова в ръцете на министър Динкова и бе хвърлена в морето пред погледите на журналисти и фотографи, пише в сигнала Сиди.

Съпредседателят на ВМРО посочва, че от една страна сухоземната костенурка е защитен вид, а от друга действията на министъра на туризма са жестокост към гръбначно животно, което попада под ударите на Наказателния кодекс.

Александър Сиди настоява за разследване за наличие на престъпление, извършено от министъра на туризма Зарица Динкова. Той настоява също прокуратурата да установи какво е причинило деянието на министъра – смърт или тежко/трайно увреждане за защитения гръбначен вид, както и да предприеме мерки за търсене на отговорност от виновното лице.