Нетаняху отговори на Ердоган: Той извършва геноцид и хвърля журналисти в затвора

Коментарът на Нетаняху идва, след като турският президент каза по-рано днес, че израелският лидер не е по-различен от Адолф Хитлер

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който извършва геноцид срещу кюрдите и хвърля журналисти в затвора, е последният човек, който трябва да проповядва морал на другите, предаде Ройтерс.

Коментарът на Нетаняху идва, след като турският президент каза по-рано днес, че израелският лидер не е по-различен от Адолф Хитлер и направи връзка между израелските атаки в Газа и отношението към еврейския народ от страна на нацистите.

Членката на НАТО Турция, която подкрепя решение с две държави на израеслко-палестинския конфликт, критикува въздушните и сухопътните удари на Израел в Газа, като го нарече „терористична държава“ и заяви, че лидерите му трябва да бъдат изправени пред международен съд.

Изостряйки реториката си, Ердоган заяви днес, че Турция би приела учени и университетски преподаватели, изправени пред преследване заради възгледите си за конфликта в Газа, и добави, че западните страни, подкрепящи Израел, са съучастници във „военни престъпления“.