Ники Еконта каза защо пропадна „Промяната“

Бившият транспортен министър в кабинета „Кирил Петков“ – Николай Събев, познат и като Ники Еконта, обясни за „Продължаваме промяната“ не успя да стане сериозна партия.

Публикуваме мнението му дословно:

Защо ПП не се разви като силна партия през тези две години?

Има различни причини, поради които лидери на партии може да не искат тяхната партия да бъде силна и да има развити структури и представителства. Някои от тези причини могат да включват:

  1. Страх от загуба на контрол – лидерите на партиите може да се страхуват, че ако партията им стане твърде силна и има развити структури и представителства, те може да загубят контрола над нея. Те може да се опасяват, че други членове на партията ще започнат да имат повече влияние и може да започнат да поставят въпроси за ръководството на партията.
  2. Лични интереси – лидерите на партиите може да имат лични интереси, които не са в съответствие с интересите на партията. Например, те може да имат лични бизнес интереси, които биха могли да бъдат засегнати, ако партията има по-строги правила за корупция или ако има по-силни механизми за прозрачност и отговорност.
  3. Краткосрочна стратегия – лидерите на партиите може да се фокусират върху краткосрочните си цели, като например да спечелят бързо изборите или да избегнат конфликти с други членове на партията. Те може да не виждат ползите от развиване на структури и представителства на дългосрочна основа.
  4. Политически интереси – лидерите на партиите може да имат политически интереси, които не са в съответствие с интересите на партията. Например, те може да имат интерес да запазят добри отношения с други политически лидери или да избегнат конфликти с други политически партии.

В крайна сметка причините, поради които лидерите на партии не искат тяхната партия да бъде силна и да има развити структури и представителства, могат да бъдат различни и да зависят от конкретната ситуация и мотивите на лидерите.