Николай Денков готов с оставката!

Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата, както ставаше преди. Ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не припознае това като насилие, ще си подам оставката.

Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, където се състоя регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието.

Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР, призова по-рано през деня пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

”Ако той (Калин Стоянов – б.а.) излезе и каже нещата, които аз казвам и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него. Но ще имам проблем, ако продължава да замазва”, каза Денков.

Ако искаме насилието да изчезне, всички държавни институции трябва да дават пример, че проявите на насилие са неприемливи. Огромна част от полицаите охраняваха протеста по начин, който може да служи за пример. Но тези, които използваха палките и биеха без причина, нямат място в редицата на полицията. Тези полицаи петнят МВР, настоя премиерът.

По-рано днес той се е срещнал с вицепремиера Мария Габриел, за да обсъдят дали трябва да бъде освободен вътрешният министър Калин Стоянов.