Николай Денков притеснен да не ни завладее „имперска Русия” (ВИДЕО)

Трябва във всеки случай да внимаваме какви са следващите действия на Русия и как да бъдем подготвени за тях, коментира Николай Денков във връзка с коментара на руския президент Владимир Путин от преди ден, че „цялото крайбрежие на Черно море стана руско след Руско-турските войни“.

Т.нар. премиер Денков добави, че в „предишните години са били наблюдавани изказвания от руска страна, които издават имперски амбиции“.

„Тези имперски амбиции включват доста от сегашните държави, включително част от държавите в ЕС“, каза той.

„В известен смисъл нищо ново. От друга страна, трябва да внимаваме за тези изказвания, защото преди това те изглеждаха като изказвания, след което се оказа, че някои от тях се превърнаха в план за действие“, каза Денков пред български журналисти в Брюксел, където се провежда срещата на върха на европейските лидери.

По думите му българското общество трябва „най-сетне да почне да чува, че има нужда от внимание в тази посока“.

Той съобщи, че вчера се е състояла съвместна среща между него, председателя на Европейската комисия, президента на Румъния и австрийския канцлер за Шенген.

Австрия на този етап е съгласна за присъединяване на въздушните граници, но България и Румъния настояват и за влизане по земя.

http://