Николай Марков: Ивелин Михайлов заключи депутати в хамбара си за 4 часа

Председателят на парламентарната група на „Величие“ Николай Марков обвини доскорошния си политически партньор Ивелин Михайлов, че е заключвал депутати в хамбар в собствената си къща и ги е държал 4 часа. „Докато аз не отидох да кажа, че задържането на депутати, лишаването от комуникация, е престъпление и търговия с влияние, за което се полагат от 6 до 10 години лишаване от свобода“, каза Марков в интервю за бтв.

„Казах му, за да го предпазя някои от депутатите да не подаде жалба до прокуратурата. Един да го направи, отиваше в затвора“, заяви депутатът.

По думите му Михайлов ги заключил в хамбар след гласуването в парламента за правилника за дейността на Народното събрание. Като председател на групата Марков твърди, че отишъл и ги освободил от плена.

Според него Ивелин Михайлов подстрекавал хората да се саморазправят с депутатите. „Мен да ме убиват. Това е към всеки, който не изпълнява това, което иска Ивелин Михайлов. Той иска Народното събрание да изпълнява неговия дневен ред. Утрешният ден може да станете свидетели на много жестоки неща“, каза Николай Марков.

„Бях лоялен докрай към Ивелин Михайлов, той първи наруши „клетвата“, че няма да идва в бТВ“, каза той. „Беше издаден протокол, че съм председател на партията след изборните резултати. После един обикновен член (Марков визира Михайлов – б.р.) казва, че не съм председател. Сега не знам имам ли партия, нямам ли, имам ли парламентарна група, нямам ли“, зачуди се той.

В изявление вчера „Величие“ поискаха Николай Марков да освободи поста председател на парламентарната група, а Виктория Василева да освободи поста заместник-председател на Народното събрание от квотата на партията. Решението е взето на заседание на Централния съвет на „Величие“.

„Който идва на среща с Ивелин Михайлов, пуска пари в кашони. Моля, който ходи на такива сбирки, да не си дава парите. Това не е партия „Величие“, а бизнесът на Ивелин Михайлов. Именно от там дойде и нашият конфликт – исках да отдели бизнеса си от партията“, каза Марков. По-рано той обяви, че прекратява участието си във „Величие“.