Николай Марков: Прекратявам участието си във „Величие“

„От днес прекратявам моето участие във всички срещи с обществеността, организирани от ПП „Величие“, написа във Фейсбук Николай Марков.

„Призовавам моите последователи и симпатизанти да разпространят във всички населени места, в страната и извън нея, че ПП „Величие“ е само и единствено господин Ивелин Михайлов и неговата псевдоикономическа групировка от сламени и зависими хора. Както и че целите на тази организация не са партийни, нито идеални. Доказателствата предстоят! Подредени, проверени и годни“, написа още депутатът.

По-рано Ивелин Михайлов направи изявление, че е бил заплашван. „Полк. Николай Марков ме заплашваше с физическо унищожение, каза ми, че няма да си намеря място в нито една точка на света“. Това заяви Ивелин Михайлов пред Нова телевизия.

„Имам запис, в който се казва, че ще подкрепят програмно правителство“, добави той. Михайлов направил запис, защото имало заплахи да прехвърли ръководството на партията. Заплахите идвали от Николай Марков. Заплахите били, че няма да си намери място в нито една точка на света. Марков му казал, че ще бъде смазан и унищожен.

Имало заплахи и от Виктория Василева към жена, която движела документите, твърди Михайлов. Василева казала, че ако не направят Николай Марков председател, ще бъдат унищожени. Новина от тяхна вътрешна група (явно чат) била, че няма да подкрепят, първо, второ и трето правителство.

Според Михайлов поведението на Марков в пленарна зала било непривично, при едно изказване той щял да се разплаче, хълцал. Казал на Михайлов, че може с едно щракване на пръсти да му реши финансовите и политическите проблеми. „А той до вчера нямаше пари за едно кафе“, добави Михайлов.

Преди гласуването за Рая Назарян от ГЕРБ за председател на парламента му се обадила Виктория Василева и му казала да гласуват за нея, защото им предлагали добри условия. Призивът му като българин и член на „Величие“ бил Марков и Василева да се оттеглят. Според него Марков щял да направи нещо в друга посока, за да защити честта си. Михайлов не знаел дали Марков взима подкупи, но попита откъде са дошли тези пари. „Иначе нямам обяснение откъде би имал пари“, каза той.