Нискотарифна компания пуска полети София-Истанбул

Нискотарифната турска авиокомпания Pegasus Airlines започва отново да оперира между София и Истанбул от 1 май 2024 г. Това съобщиха за TravelNews от превозвача. Полетите ще бъдат до второстепенното летище Sabiha Gokcen International Airport в Истанбул. Те ще се осъществяват три дни в седмицата – понеделник, сряда и петък. Цените започват от 39.99 евро в посока с ръчен багаж.

Авиокомпанията летеше между София и Истанбул преди пандемията. От две години извършва и директни полети между София и Анталия. През миналата година опита да лети между Пловдив и Истанбул, но интересът беше слаб и спря полетите.

Pegasus Airlines е създадена през 1990 г., а като нистотарифна авиокомпания започва да оперира през 2005 г. след нейното придобиване от ESAS Holding. Като водещ турски нискотарифен превозвач, Pegasus предлага на своите пътници възможността да пътуват на достъпни цени и с нови самолети.

От 2018 г. въвежда мотото „Turkey’s Digital Airline“ и управлява мрежа от полети до 124 дестинации в 47 държави, включително 36 вътрешни линии. Тя оперира от Турция до почти цяла Европа, Северна Африка, Близкия изток, Русия и Централна Азия през Летище Истанбул Сабиха Гьокчен в Истанбул.