Нов некролог: Отиде си журналистът Божидар Николов

Поредна тъжна новина – след кратко боледуване на 13 август почина журналистът и почетен гражданин на Търговище Божидар Николов, съобщиха близките му. Той е основател, издател и главен редактор на областния вестник „Търговищки НОВИНИ“.

С кончината му осиротя едно голямо семейство, отиде си стожерът на три деца и внуци. Отиде си приятел, написаха колегите му.

Божидар Николов е носител на множество общински, регионални и национални отличия и награди. Сред тях са орден „Св.св. Кирил и Методий” – първа степен от президента на Република България, наградата „Златно перо” на Съюза на българските журналисти, „Кристално огърлие“  на Съюза на българските музикални и танцови дейци и други.

Автор е на книги с разкази, есета, приказки за деца, афоризми и епиграми.

Божидар Николов е общественик с ясно изразена чувствителност към проблемите на родния край. Оставя за поколенията, благодарение на богатото си перо, редица разкази за родното село и за хората му, като нерядко сам илюстрира книгите си.  Като журналист бе част от живата история на Търговище и областта. Ще остане с делото си в спомените на стотици хора, с които са го срещнали професията и животът.

Поклонението ще се състои на 15 август 2023 г. от 11:00 часа в ритуалната зала на гробищния парк в Търговище.