Владислав Панев и Летящата Козила Ерато се сдушиха във формат извън ПП-ДБ

Нова партия? Владислав Панев дърпа спонсора на ПП-ДБ за „Ускорение”

Бившият съпредседател на „Зелено движение“ Владислав Панев е напът да учреди нов политически клуб, който ще получи подкрепа от най-щедрия спонсор на ПП-ДБ. Начинанието е наречено „Ускорение“ и трябва да започне своята дейност на 6 февруари. Засега все още не известно как точно ще функционира клубът и колко често ще се събират неговите членове, но намерението не е да се превръща в партия.

Датата за учредяването му не е избрана случайно. Месец преди да бъде извършена ротацията на премиерите и Мария Габриел да заеме мястото на Николай Денков, политици и хора от бизнеса ще се опитат да начертаят списък от реформи и приоритети, които да бъдат представени както на бъдещия екип в Министерския съвет, така и на парламентарното мнозинство, за да се „развива България много по-динамично“, посочват от екипа.

В анонса съм събитието акцент е поставен върху свободата за бизнеса, ефективната администрация и качественото образование. Именно тези теми създателят на клуба Владислав Панев поставя във фокуса на бъдещата работа на клуба, чиято цел ще бъде да генерира идеи за развитието на страната. Намерението е към клуба да бъдат привлечени единомишленици, бизнесмени и народни представители от различни политически сили, посочва той.

„Имаме нужда от общност, която да покаже лидерство, амбиция, предприемачество, идеи за преодоляване на демографската криза и активно включване на всички хора“, посочват организаторите в поканата до медиите.

Участници в първото събитие на клуб „Ускорение“ ще бъдат депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Елисавета Белобрадова, позната и като Летящата Козила Ерато, химикът с пренеции за банкер Левон Хампарцумян и съсобственикът на торовия завод в Девня „Агрополихим“ Филип Ромбаут, който е един от най-големите дарители на „Продължаваме промяната – Демократична България“ на местните избори през октомври.