хотел
хотел

Нова вълна от разпродажби на хотели

Комплекс в Слънчев бряг отива на тезгяха за 560 000 евро

Три месеца преди началото на летния сезон у нас има нова вълна от разпродажби на хотели по морето, показа проучване на „Новинар”.

Собственици на работещи комплекси масово се отказват от бизнеса си и търсят купувачи, често на завишени цени. Много от обектите са били лошо управлявани, с остаряла база и нефункционални.

В момента има бум на предложения за покупка на хотели по цялото Черноморие – Созопол, Слънчев бряг, Каварна, Балчик, Приморско, Поморие, Синеморец и др.

„Ако има ръст на продажбите на работещи хотели, това може би се дължи на проблемите, които имаше браншът миналото лято с отлива на туристи и по-специално на руснаци”, обясни за „Новинар” зам.-председателят на управителния съвет на националното сдружение „Недвижими имоти” Добромир Ганев.

Той уточни, че голяма част от хотелите, които се предлагат, са били неефективни и собствениците им искат да се освободят от тях.

По думите на експерта има и обекти с неадекватна стойност – продават се по-скъпо, отколкото реално струват. Някои от комплексите са планирани като строителство много отдавна и в момента не могат да отговорят на по-модерните изисквания.

Сред предложенията е хотел в Обзор за 1 200 000 евро.

Разположен е на 150 м от плажа на курортното градче. Площта му е 2190 кв. м, сградата е тухлена и е построена през 2008 г. Обектът е на 7 етажа, обзаведен и функциониращ.

Продава се и хотел в морското село Лозенец, на 20 м от неголям плаж на тиха улица в централната южна част на курорта. Напълно оборудван и работещ, с 27 двойни стаи за гости, строен 2006 г.

За 549 000 евро се продава хотел в Слънчев бряг на 200 м от плажа, с 12 апартамента. Всеки от тях разполага със спалня и всекидневна с кухненски бокс, тераса и климатик.

В цената влиза още лоби бар, сервизни помещения, басейн, барбекю и озеленени тераси. Заведението към хотела е общо с 30 места.

Много хотели по морето, и не само там, се продават и от частни съдебни изпълнители.

Сред тях е масивна сграда с няколко стаи, ресторант и сервизни помещения на три етажа край Синеморец. Цената, от която ще започне наддаването за хотела, е 422 437 лв.