Новина: Бойко е против импийчмънт на Румен Радев

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи бюджет, предложен от служебното правителство, заяви на официален брифинг след парламентарния вот лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Нека загубят партиите им, да спечели народът, да спечели държавата, коментира той.

Иначе на инат, без редовно правителство, няма да се приеме нито бюджет, нито реформи, категоричен е лидерът на ГЕРБ. И обратното – при редовно правителство, ще се приемат всички реформи, това съм го обещал, подчерта той.

Според него тези, които са „счупили“ държавата, довели до дефицитите, вземали са заемите, трябва да участват в решаването на проблема, а не да „се крият и да казват – на нас са ни важни местните избори“, обясни той. Ако са им важни местните избори, без редовно правителство, бюджет в парламента няма да бъде подкрепен от нас, това означава, че няма да има бюджет, подчерта Борисов.

Той предупреди – всеки, който си прави тънките сметки, че ще остане няколко месеца да „хейти тези, които вадят каруцата от калта, в която затънахме и да ни приписват коалиции, те обричат общините на гибел“, защото общините не могат да си направят бюджета без да има централен бюджет, обясни лидерът на ГЕРБ.

Нека си поставят условията, нека да ги обсъдим, мисля че това се очаква от отговорни политически партии, подчерта още той. В противен случай ние ще направим правителство, виновникът за нестабилността след това ще бъдат те, предупреди Борисов. Тънките им сметки няма да излязат верни, защото, ако има друга работеща коалиция в парламента, тя ще заработи и по места и те ще загубят и местните избори, заяви той.

Редовно, стабилно правителство, посока Европа, подкрепа на НАТО, това са важните неща категоричен е председателят на ГЕРБ. Ако иска президентът Радев, да участва, ако счита, че има министри, които могат – отправи оферта към държавния глава Бойко  Борисов. Президентът е работил с много министри и, ако искаме да има приемственост, слагам и това на масата, и нямам разделителни линии с никого, обясни Борисов.

С „Възраждане“ ще говорим много сериозно заради резултата им, обеща той. По думите му никой няма право да омаловажава успеха им.

Трябва да работим с всички, които българските граждани са избрали, тези, които не искат, ще останат в опозиция, е решението на Борисов. Той не пожела да отговаря на журналистически въпроси днес, защото всяка дума повече би огорчила още повече, а целта му е обединение в името на държавата.

Лидерът на ГЕРБ изненадващо обяви още, че е против импийчмънт на президента Румен Радев и няма да подкрепи такава инициатива.