Настимир трябва да стане клиент на КПКОНПИ след разкритията на Novinar.bg

Novinar.bg разкри: Настимир Ананиев „купил“ 140 кв. м апартамент на пъпа на София за жълти стотинки

КПКОНПИ да провери имотната схема, в която участва бившият кмет на район „Оборище“ Васил Цолов

Депутатът от „Продължаваме промяната“ и детрониран лидер на ВОЛТ Настимир Ананиев крие имотна афера, която трябва да бъде разровена от КПКОНПИ, съобщи пред Novinar.bg източник от централната столична община „Оборище“.

Информаторът на Novinar.bg твърдят, че огромното жилище от 140 кв. м Настимир взел за жълти стотинки като обезщетение, което не е обявено през общината, а е получено през бившия районен кмет Васил Цолов.

Последният през 2015-а управлява най-централния и престижен столичен район, след като спечели на балотаж срещу Йорданка Фикирлийска от ГЕРБ. Тогава се появиха сериозни съмнения за купуване на гласове, но това не бе доказано.

Няма как без криминална схема Настимир да си купи жилище с топ локация на общински цени. Властимир, както наричат изритания от ВОЛТ политик, обвинен от родители в посегателства над момченца, твърди, че сам си е купил имота.

Публични личности обаче твърдят, че апартаментът е взет с връзки през Васил Цолов, което означава по някаква схема като общинска собственост, вероятно някакво обезщетение на строител към „Оборище“, което не е вписано, а е продадено на частно, което вкарва в корупционната игра и бившия вече кмет.

За да е пълен батакът, в „Оборище“ съществуват документални следи, че и заместникът на Ананиев като съпредседател на партия ВОЛТ Симеон Трулев също се е уредил с апетитно жилище по същата порочна схема, което може да се установи след одит в строителните книжа на централния софийски район.