OpenSofia
OpenSofia

Обновеното столично издание OpenSofia.bg е с нов собственик

София увеличава онлайн изданията си

Интернет платформата за новини, развлечения и полезна информация OpenSofia.bg, обяви, че изданието има нов собственик. Тази важна промяна обещава да доведе до разширения във функционалността и вида на информацията, предоставяна от дигиталното издание.

След няколко промени от 2014 г. досега, OpenSofia.bg е закупена от нова издателска компания, която има свои дигитални медии под бранда VIP MEDIA BG.

Фирмата издател е утвърдена медийна компания с богат опит и голям ангажимент към качествената информация. Първоначално, от 1997 г. е в радиобизнеса, но от 2011 г. стартира и с първото си дигитално издание за култура и изкуство. В началото на 2023 г. вече притежава и управлява над 15 дигитални издания в България. Решението да разшири своето портфолио в сферата на новинарството за София и другите области на България идва спонтанно, след разговор с предишните собственици на медията.

Новите управляващи на дигиталното списание са обявили, че ще инвестират значителни ресурси в разширяването на съдържанието и функционалността на платформата. Целта им е да предоставят по-значим спектър от новини и информация за града, като се фокусират върху важни събития, развития и иновации в София и страната. Стремежите са към въвеждането на различни функции и интерактивност, за да осигурят на потребителите по-добро и удобно изживяване при използването на платформата.

Предишният собственик на медията, който предпочита да остане анонимен, изрази доверие в новия творчески екип и техният ангажимент към развитието на изданието. Той заяви, че е сигурен, че OpenSofia ще продължи да служи като надежден източник на информация за града и страната, осигурявайки на жителите и посетителите на София актуални новини и полезни ресурси.

Потребителите на онлайн изданието вече могат да проследяват акценти за столицата. Новият творчески екип се надява, че бързо ще се увеличи качеството на информацията и че ще се предоставят интересни и актуални материали за София и нейните жители, включително и с тяхно съдействие, чрез сигнали и предложения.

Изданието ще продължава да бъде актуален източник на информация за събития, култура, спорт, бизнес, туризъм и други значими теми, за София и останалите общини на България. С новите инвестиции и ангажимент на VIP MEDIA BULGARIA, платформата има възможността да се развие и подобри, за да отговори на интересите на по-голям кръг читатели.

“Изданието за София влиза в нов етап от своето развитие. Надяваме се бързо да постигнем положителното влияние и информираност за жителите на града, общините, туризма, местната власт и изобщо за хората, които се интересуват от живота в различните аспекти на своите потребности.“, каза Радостина Минчева, която е собственик и управляващ редактор на медийната компания, издател на OpenSofia.bg.

Медията е отворена за гост-журналисти, комуникационни специалисти, лидери на мнения, партньорства и за всички автори на съдържание, които считат, че има какво да кажат в публичното пространство.

Оставаме с нетърпение да проследим как новият творчески екип ще развие вече обновеното столично издание в ефективен източник на информация за София, областите и общините в България.