ОБРАТ: Диана Димитрова съди Юлиан Въргов за клевета

Актрисата Диана Димитрова обяви, че ще съди колегата си Юлиан Вергов за клевета. През ноември миналата година тя съобщи във фейсбук, че е станала жертва на насилие на снимачна площадка през 2017 г., а прокуратурата се самосезира по случая. Димитрова отказваше да назове упражнилия, по думите ѝ, насилие. В понеделник (13 март) тя показа решение на прокуратурата да не образува досъдебно производство.

В него подробно е описан случай, в който актьорът Юлиан Вергов, с когото твърди, че е имала връзка, я удря по време на почивка на снимките на сериала „Откраднат живот“.

От документа се разбира, че уличеният в побоя е сред разпитаните, а освен неговото име се посочват Грета Манчева, Евтим Милошев, продуцент на сериала, и Велина Павлова. Павлова е художник по костюмите на сериала и тя при разпита опровергава твърденията на Димитрова. Прокурорът констатира, че не са събрани достатъчно доказателства за образуването на досъдебно производство.

По-рано днес Вергов за първи път коментира случая, като разпространи позиция до медиите. В нея той отрича да е удрял Димитрова и твърди, че е забелязал в телефона на дъщеря си текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелава на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Заявява, че двамата с актрисата са били в приятелски отношения.

„По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре “пазен“ от закона.

Когато гостувах в “120 минути“ споделих, че той ме свърза и попита дали ще отида на лична среща с дете на около 13 години в дома на колега актьор. Това се случи няколко месеца след побоя през 2017 г. Отидох. Подарих й две от детските книги, които съм рисувала. И това има как да се докаже“, е версията на Димитрова.