Общината дреме: Метални тръби се изсипаха върху деца във Враца

Метални тръби се срутиха в спортна зала във Враца по време на тренировка. Само светкавичната реакция на треньора е предотвратила евентуални фатални последствия за децата.

Инцидентът е от миналия четвъртък – първо се откъсва един от радиаторите и след това металните тръби, които са под тавана падат. Това се случва по време на тренировката на един от петте клуба, които използват закритата лекоатлетическа писта. Децата веднага са изведени от сградата.

Собственик на залата е Община Враца. Спортният клуб не е уведомил веднага общинското предприятие „Спорт и туризъм“, директорът Кирил Кирков е разбрал на другия ден от свой служител, който отключва залата сутрин. По думите на Кирков тръбите са поставени от професионалисти и няма представа защо се е стигнало до срутването.

Според зам.-кмета на Враца Цветан Стоичков причина за инцидента е отваряне на прозореца, който е закачил инсталацията. Той уточни, че клубовете използват безвъзмездно залата и имат ангажимент да правят текущи ремонти, предаде бТВ.