Общински съветник от „Спаси София“ е бил нападнат, докато проверява ремонт

Общинският съветник от „Спаси София“ Стефан Спасов е бил нападнат днес, докато проверявал как се извършва ремонта на бул. „Патриарх Евтимий“. Нападателят е Иво Дошев, който е нанесъл удари на Спасов по лицето. Преди това той откраднал ключа на строителна машина и пречел на работниците по ремонта на асфалтовата настилка на булеварда в участъка от ул.“Шести септември“ до ул.“Ангел Кънчев“.

 

Дошев живее в близост до бул. „Патриарх Евтимий“ и се опасява, че с ремонта се намалява броят на паркоместата. Той беше активист на последните местни избори в подкрепа на неуспелия кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Средец“ Венцислав Банчев.

 

Спасов, който е пътен инженер, около 9.45 часа извършвал проверка на ремонтните работи. „Дошев ме нападна, удари ме по лицето“, обясни за „Дневник“ общинският съветник. Той си е изкарал медицинско свидетелство.

 

„Не можем да повярваме, че това се случва. Настояваме за спешни мерки от МВР за физическото посегателство. Ние няма да оставим София да бъде тероризирана и манипулирана от малка групичка, тясно свързана с ГЕРБ, начело с неуспешния им кандидат за кмет на район „Средец“, призовават от „Спаси София“ на страницата си във фейсбук.