Обстрел с ракети между фенове на „Левски“ и ЦСКА, има ранен (СНИМКИ)

Стюарди се сбиха със запалянковци

Фенските фракции на „Левски“ и ЦСКА от секторите А и Г се обстрелваха със сигнални ракети на Националния стадион „Васил Левски“ в поредното издание на Вечното дерби. Наложи се и полиция влезе за кратко в сектор А, след като фенове на „сините“ се опитаха да пробият и да навлязат на пистата на стадиона. Привърженици на „сините“ реагираха остро, след като ракети полетяха към сектора им, както и към ложата на Националния стадион, а стюарди се сбиха със запалянковци.

Един привърженик на „сините“ бе откаран с линейка, като по първоначални информации състоянието му не е тежко. Дикторът на стадиона отправи вече няколко призива към феновете в двата сектора да се успокоят.

Часове преди дербито от СДВР съобщиха, че са намерили големи количества пиротехнически средства, укрити на различни места на стадиона. Сред тях са ракети с голям обхват и самоделни взривни устройства с дистанционни.

Стана ясно и, че пет от камерите на стадионa не работят. Все още не е установено кой и как е успял да внесе пиротехниката.