Очаквано: ГЕРБ преговаря с Копейкин

ГЕРБ-СДС очаквано ще се срещне днес с представители на „Възраждане“. Двете формации ще разговарят за избора на председател на Народното събрание. Те издигнаха съответно Росен Желязков и Петър Петров за поста, но не получиха необходимата подкрепа от останалите партии. От „Възраждане“ вече заявиха, че няма да подкрепят друга партия да състави кабинет, припомня БНР.

Очаква се днес да продължат и разговорите между политически формации ден преди да започне работната седмица на новия парламент. Инициативата е в най-голямата парламентарна група – ГЕРБ-СДС.

Вчера работни групи от тази коалиция  и от „Продължаваме промяната-Демократична България“ обсъждаха съдебната реформа и присъединяването на България към Еврозоната и Шенгенското пространство.

На срещата в понеделник не са водени разговори за съставяне на кабинет.

„Аз лично не бих преглътнала правителство с ГЕРБ, мисля, че и много от моите колеги не биха. Такова е настроението в бургаската организация, откъдето аз идвам“.  Това заяви пред Националното радио Даниела Божинова, която е избрана за депутат от коалиция ПП-ДБ.

В момента между ГЕРБ и ПП-ДБ се разговаря за законодателство и избор на председател на Народното събрание. Днес ще научим официално в групата резултатите от тези разговори, обяви тя.