ОЧАКВАНО: Вървим към нови избори

Нагласата към този момент е, че отиваме на избори, но може да има изненада, тъй като е важно кой определя дневния ред, каза днес пред БНТ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов. Според него с избора на председател на парламента ГЕРБ са взели законодателната власт.

„Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атанасова и оттам отиваме до Банкя“, описа ситуацията Атанасов. Той обясни, че това е и причината депутатите от обединението да са гласували срещу кандидатурата на Рашидов.

„Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко си отива от политиката“, допълни Атанасов.

В отговор на въпрос той посочи, че предишната коалиция е била създадена преди войната в Украйна. Тя обаче е сложила тежки разделителни линии с БСП заради темата за военната помощ.

Според Атанасов тези, които са свалили предишното правителство, трябва да поемат отговорността сега. Той обвини ГЕРБ, че са купували гласове, а служебният кабинет не е противодействал, защото се е занимавал с кадрова чистка в администрацията.