Официално: Георги Градев ще се кандидатира за президент на БФС

След седмица отваря врати нов офис в стадион “Васил Левски”, където всеки ще е добре дошъл със своите въпроси, идеи и препоръки

Адвокатът по спортно право Георги Градев обяви, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Така той стана поне третия официален кандидат за позицията, която от 18 години насам заема бившия вратар на националния отбор Борислав Михайлов. Другите имена, афиширали амбиции за поста са на Димитър Бербатов и собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.

В профила си във Фейсбук Градев, който беше част от екипа на Бербатов, посочи, че това е негов „граждански и професионален дълг“, а официалният старт на кампанията му ще бъде даден след обявяването на покана за провеждане на конгрес в Търговския регистър.

„Приятели, мой граждански и професионален дълг е да помогна на българския футбол да излезе от кризата и разцеплението, което сегашното ръководство на Български футболен съюз създаде.

Вече 20 години работя в и за българския футбол. Почти няма клуб, футболист или треньор, на когото да не съм помогнал. Изградих име и контакти във всички международни футболни организации като ФИФА, УЕФА, ЕКА, ФИФПро, КАС и други. Имам зад гърба си повече от 600 дела в спортни инстанции. Помагам на малки и големи еднакво.

Преди 7 месеца ми се предостави възможност да участвам в обединението на българския шахмат, за което допринесох с експертиза, контакти, отдаденост и най-вече с твърдост и непоколебимост при вземането на важни управленски решения. Резултатите са видими за всички.

Дойде време да пренеса моята експертиза, контакти и комуникативност в услуга на българския футбол. Започвам подготовка на моята кандидатура за президент (председател) на БФС. Привлякох изключителни експерти от България и чужбина с опит, с които ще разработим програма за развитието на българския футбол и ще я предложим на футболната общественост. Получих съгласието на доказани специалисти в различни области с голямо обществено доверие, които да станат част от управленския орган на БФС. Ще имам срещи с държавата и общините.

След седмица отваря врати нов офис в стадион “Васил Левски”, където всеки ще е добре дошъл със своите въпроси, идеи и препоръки.

Официалният старт на кампанията ми за президент на БФС ще бъде даден, след като бъде обявена покана за конгрес в Търговския регистър. Вярвам в успеха и обединението в името на българския футбол“, написа Градев в обръщението си към футболната общественост.

Според чл. 39 (1) от Устава на БФС „кандидатите за президент се предлагат от футболни клубове, членове на БФС или от членове на изпълнителния комитет. Предложенията се представят в деловодството
на БФС най-късно 15 дни и се публикуват най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса“.