Ограбиха руснаци на парти в Кипър, подозират българин

Сцени като от криминален филм са преживели в сряда около 30 души, посетители на частно парти на няколко километра източно от кипърския град Лимасол, съобщава кипърското издание „Филелефтерос“.

Около 21:30 ч. вечерта, докато гостите се забавлявали в крайбрежното имение, собственост на руснак, нахлули четирима души с качулки, които ги заплашили с пистолет и късоцевни пушки. Нападателите им разпоредили да легнат на пода и вързали ръцете им с пластмасови връзки. Извършителите произвели и няколко изстрела във въздуха.

След това нападателите ограбили гостите, повечето от които били руснаци. Плячката, която включвала мобилни телефони, накити, часовници, ключове за автомобили и портфейли, се оценява на 20 хиляди евро.

Някои от жертвите оказали съпротива и били удряни от нападателите. В резултат двама от гостите са настанени в болница.

Начинът на действие на извършителите е насочил разследващите към престъпна група от чужди граждани. Кипърското издание съобщава, че са възникнали подозрения за определено лице, което e известно на кипърските власти. Става дума за българин, който е извикан да даде показания в полицията.

Според информациите полицията смята, че извършителите са били добре информирани кога ще бъде организирано частното парти, което са атакували. Собственикът на имота имал навика често да кани свои приятели на партита, на които се провеждали и игри на покер.