Опасност! Задава се кабинет ала „Беров”, Ахмед Доган влиза през задния вход

За опасност от ново правителство тип „Любен Беров“, което да вкара през задния вход Ахмед Доган, предупреди съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов пред bTV. Това, според него, би се случило, ако се случи до съставяне на правителство с трети мандат (б.ред. – на „Български възход“).

Спасение от тази опасност ген. Атанасов вижда в съставяне на правителство на малцинството с втория мандат – на „Продължаваме промяната“. А и от „Демократична България“ също изразиха готовност да поемат отговорността, ако им бъде предоставен трети мандат за съставяне на правителство, но според Атанасов не бивало да се стига до такъв трети мандат.

Атанас Атанасов изложи своята рецепта – правителство на малцинството с негласната подкрепа на ГЕРБ: „Аз лично смятам и ръководството на партията, която представлявам – „Демократи за силна България“, че с втория мандат на „Продължаваме промяната“ можем да съставим правителство на малцинството с подкрепа от ГЕРБ.

Държавата се нуждае от политическа стабилност. Имаме да решаваме изключително много кризи и проблеми“.

Съпредседателят на „Демократична България“ отново се изказа остро срещу опитите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се намесва активно при преговорите. „Най-добре е той да вземе да се отдръпне и да остави партията си.

Той (б.ред. – Борисов) освен, че се явява воденичен камък на демокрацията, се явява и воденичен камък на собствената си партия. България има нужда да се освободи от Бойко Борисов.

Този човек, идвайки от българския ъндърграунд от началото на прехода омота българската държава в корупционни схеми, откъдето и да пипнете“, коментира Атанасов и допълни, че Бойко Борисов мечтае да бъде „Ахмед Доган в Банкя“.

ПП готови на „програмен кабинет“

Депутатът от ПП Даниел Лорер коментира пред bTV, че има възможност за съставяне на програмен кабинет с техния мандат. Той обаче беше категоричен, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна.

„Коалиция с ГЕРБ не можем да правим. Имаме куп различия с чували – чувалите с бюлетините, интересите в Българската банка за развитие… Коалиция с ГЕРБ ще стане възможна, когато се пречистят. Това означава смяна на ръководството на ГЕРБ.

С втория мандат „Продължаваме промяната“ няма да търси подкрепа от ГЕРБ. Нямаме им доверие. Те правят, каквото им каже лидерът Бойко Борисов, а то сутрин е едно, вечер – друго“, подчерта Лорер.

Той на няколко пъти сравни изказванията на Борисов с тези на Нострадамус – никой не можел да разбере какво казва и всеки може да си интерпретира думите му, както намери за добре.