еко комикси
еко комикси

Организират конкурс за екокомикси

Всеки, който желае, може да се включи в инициативата „Зелени закони“ и да нарисува миниекологични комикси. Кампанията е на организацията „Сдружение за изследователски практики“ и цели да осигури дългосрочно формулиране на устойчиви политики за управление на природните ресурси в пет области, сред които са биоразнообразие и гори, енергетика, климат, управление на територията, селски региони. Комиксите трябва да бъдат предадени до 29 февруари.

Повече информация за конкурса може да бъде намерена на www.zelenizakoni.com, www.facebook.com/sdruzheniezaizsledovatelskipraktiki, или от Вера Стаевска на телефон 0885/989 593.

Всеки творец може да избере едно от следните послания „Развалете заменките на дюни!“, „Искам достъп до морето!“, „Най-чистата енергия е спестената енергия – Нега-ват (NegaWatt)“ и „Забранете дърводобива в горите над 100 г.!“. Рисуваните разкази трябва да са в до 4 картинки.

Победителите в различните категории ще получат по 50 лева, а най-добрите произведения ще бъдат отпечатани на хартия във формат пощенска картичка.