Това са любовниците, наказани с условни присъди

Осъдиха мъже, любили се на Трети март в парк в Пловдив

По 6 месеца условна присъда получиха двама мъже, извършили полов акт на публично място в Пловдив навръх националния празник Трети март. Решението е на Районния съд в Пловдив, който одобри споразумението след признаване на вината. То е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Обществото бе скандализирано, след като Мустафа Хаджъ и Петър Спасов се напили и правили секс пред очите на възмутени минувачи в парк до бившия магазин “Молдавия” в града под тепетата миналата година. Тийнейджъри, които били наблизо, започнали да ги замерят с камъни, за да ги разделят, но не успели.

Междувременно по алеята минала жена-магистрат, която веднага се обадила на 112. Полицаи арестували любовниците. Пробата, направена на пасивния участник, отчела над 4 промила алкохол, а тази на активния – над 2 промила. Според прокуратурата действията им се отличавали с изключителен цинизъм и ги извършвали на публично място пред множество хора, включително и деца.

Докато разследването течеше един от любовниците, който е от турски произход, избяга и се укриваше в Турция. Хаджъ се яви днес в съдебната зала за присъдата.