Отиде си легендарният Боби Чарлтън

Легендарният бивш футболист Боби Чарлтън почина на 86-годишна възраст, съобщават английските медии. Сър Боби Чарлтън загуби битката си с деменцията само седмица, след като отпразнува рождения си ден

Семейството на бившия футболист потвърди, че Боби е починал в мир в събота сутринта.

– Беше заобиколен от семейството си, почина в мир. Семейството му благодари на всички, които са се грижили за него, както и на тези, които винаги са го подкрепяли. Също така искаме в тези моменти да се уважава личното пространство на неговите близки.

По повод смъртта му Манчестър Юнайтед, клубът, за който той играеше, написа в социалните си мрежи:

– Сър Боби беше герой за милиони хора не само в Манчестър, Великобритания, но и по целия свят.

Кой беше сър Боби Чарлтън?

Сър Робърт Чарлтън, по-известен като Боби Чарлтън, е бивш английски футболист, световен шампион с отбора на Англия през 1966 година, носител на Златната топка през същата година, както и на приза Футболист на годината в Англия. Лауреат на Ордена на Британската империя. Чарлтън е бил атакуващ полузащитник и нападател.

Той е признат за един от най-великите футболисти на Англия за всички времена. По-голямата част от кариерата му преминава в „Манчестър Юнайтед“, на който е бил капитан. Един от малцината оцелели футболисти от отбора при самолетната катастрофа на летището в Мюнхен през 1958 г. С „Манчестър Юнайтед“ става шампион на Англия през сезоните 1964/1965 и 1966/1967 г. и европейски шампион през 1968 г..