Откриха пътник без билет в тоалетна на самолет

Използвал бордна карта на дете, за да се качи на полета

Мъж от Тексас използва бордна карта на дете, за да се качи на полет на Delta Air Lines от Солт Лейк Сити до Остин. Той е открит да се крие в тоалетната преди излитане, съобщава USA Today.

Полицейски служители са арестували 26-годишния Уиклиф Флеризард в Солт Лейк Сити в неделя, след като той е свален от полет 1683.

Флеризард се качва на самолета на международното летище в града и остава в предната тоалетна за продължителен период от време, според съдебни документи. Точно преди излитането той се мести в тоалетна, разположена в задната част на самолета.

Стюардеса обаче забелязва, че в салона няма свободни места и иска билета на Флеризард, като установява, че той не е пътник от този полет. Така самолетът е принуден да направи обратен завой до мостика за качване, където са извикани служители на градската полиция.

Прибиране след сноуборд ваканция

Полицейските служители разпитват персонала на Delta Air Lines и откриват, че непълнолетен пътник, който пътува сам, има проблеми с качването на борда.

Данни на охраната показват, че Флеризард е правил снимки на много пътници и бордните им карти без тяхно знание. Когато непълнолетният сканира бордната си карта, агентът на Delta получава предупреждение, че „този пътник вече е на борда“.

Флеризард казва пред полицаите, че се опитвал да се върне у дома след сноуборд ваканция, но среща трудности да си резервира полет. Мъжът е арестуван.

От Delta Air Lines посочват, че „си сътрудничат с правоприлагащите органи и съответните федерални агенции“ по отношение на пътника, отстранен от един от полетите им в неделя.

Транспортните власти и ФБР разследват инцидента

От Администрацията за транспортна сигурност на САЩ (TSA) посочват, че Флеризард е преминал през контролно-пропускателния пункт на летището с правилната информация за самоличност и бордна карта.

„Въпросното лице е минало през контролно-пропускателния пункт на международното летище в Солт Лейк Сити в неделя, използвайки документ за самоличност със снимка, който съвпада с името на бордната карта“, посочват властите.

В разследването на инцидента впоследствие е включено и ФБР.