Отмъщение на руски партизани! Взривиха в кола-бомба щерката на „мозъка на Путин”

Дъщерята на руския обществен деец и философ, наричан още „мозъкът на Путин”, Александър Дугин – Дария, е загинала на място при експлозия в кола-бомба Toyota Land Cruiser Prado в подножието на Москва. В събота през нощта 29-годишната жена е управлявала сама автомобила, в който е имало умишлено поставен експлозив. Близо до село Болшие Вяземи е избухнала детонация, колата се е запалила веднага, изцяло е била обхваната от пламъци, тя е загубила контрол, защото е карала с висока скорост и е излетяла на отсрещната страна на пътя.

Возилото принадлежи на баща ѝ, а самата Дария има друго, но във фаталната нощ е управлявала неговото по стечение на обстоятелствата. Самият Дугин също е трябвало да пътува в него, но в последния момент се е качил в друг автомобил.

Според руските разследващи органи мишената е бил именно „мозъкът на Путин”, а вероятно и двамата с дъщеря му. От Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.

Днес депутатът Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат. Той заяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

„Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт“, гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал „Утро февраля“.

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

КОЙ Е АЛЕКСАНДЪР ДУГИН

Александър Дугин е 60-годишен съветски и руски философ, писател, политолог, социолог, преводач. Наричан е „мозъкът на Путин“ и е автор на проекта за евразийска държава, който на практика представлява възстановяване на СССР. Ръководител е на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия. Дугин е идеолог на неоевразийството – течение в руския консерватизъм, което призовава към създаване на свят с повече полюси, обединяване на евразийското пространство (Русия, Европа и Близкият Изток) в противовес на англосаксонските страни (САЩ и Канада, Великобритания и Ирландия, Австралия и Нова Зеландия).

КОЯ Е ДАРИЯ ДУГИНА

Загиналата Дария е родена в Москва на 15 декември 1992 година. Завършва философския факултет на Московския държавен университет. Стажува във Франция. Дария е близка с привържениците на десните европейски партии и споделя идеите на баща си. Работи като политически колумнист на международното евразийско движение и заедно с баща си изнася лекции по философия и политология. Подкрепя т. нар. от Путин „специална операция” в Украйна, посещава Донбас и познава добре военните операции и много от руските военни лично.

Наскоро се завръща от „Азовстал” в Мариупол. Младата жена мрази бандеровците. Тя е един от авторите на книгата за специалната операция в Украйна „Книга Z”сборник с разкази на участници и очевидци на събитията в Донбас. Излизането на книгата е обявено за края на есента.