Отново бойкот в НС: Стигна се до физическа саморазправа

За трети пореден ден групата на „Възраждане“ се опита да блокира заседанието на парламента, но този път без успех. Депутатите събраха кворум и с процедура, направена от Десислава Атанасова, те могат да говорят от място с микрофон.

15 минути преди началото на извънредното заседание днес, народните представители от партията на Костадин Костадинов вече бяха окупирали трибуната. Това продължава и в момента.

Три конкретни искания обявиха от „Възраждане“. Те са били представени и на председателски съвет в четвъртък. Първото е да се спре демонтажът на Паметника на Съветската армия. Второто е национален референдум по въпроса, а третото – оставка на областната управителка на столицата Вяра Тодева.

Цвета Рангелова от „Възраждане“ обясни, че партията ѝ съзнава, че блокира работата на парламента, но случващото се през последната година не било нормално.

Заради проявите на партията на Костадинов, Десислава Атанасова предложи депутатите да говорят от място, като си подават микрофон. Предложението си тя направи от мястото на председателя на НС.

Бойкотът продължава и в момента. Стигна се до опит за спиране на микрофоните и колоните в пленарна зала от „Възраждане“ и до физическа саморазправа между депутати от ДПС и „Възраждане“.

OFFNews следи заседанието на живо. Очаквайте подробности.