Отстраниха полицай от Твърдица заради видеоклипове със смущаващо съдържание

Полицай от Твърдица е временно отстранен от длъжност заради вътрешно разследване, съобщиха от областната полиция в Сливен. То е образувано с оглед на първоначални данни за извършено престъпление от общ характер.

Започнало е дисциплинарно производство във връзка с тиражирани в социалните мрежи видеоклипове и коментари със смущаващо и нецензурно съдържание, касаещи евентуалното негово участие.

Ръководството на Областната дирекция се самосезира в началото на месец май след публикациите.

На 16 май от полицията призоваха за съдействие от граждани относно клип, разпространяван в социалните мрежи и конкретно във Фейсбук групата „Шивачево без цензура“.

Кметът на Шивачево Деян Иванов, който е и администратор на групата, каза пред репортер на БТА, че два пъти е свалил пост, който според него няма място там. На видеоклип, който бил цензуриран, се виждал мъж, за който се предполага, че е въпросният полицай.

В друг файл се виждал публикуван чат на човек, който твърди, че е полицай, с 13-годишно дете на сексуална тематика.

Относно случая в полицията в Сливен не са постъпвали официални сигнали и жалби от засегнати лица.

По случая е започнато разследване и в Дирекция „Вътрешна сигурност” с оглед на първоначални данни за извършено престъпление от общ характер.

Полицията апелира към всички засегнати лица и такива, които разполагат с информация,  да окажат съдействие по разследването.