Отвориха част от пистите за нощно каране в Боровец

Повишена е опасността от лавини в планините

Част от пистите в Боровец са отворени за нощно каране от петък вечерта, съобщи БТА. Работното им време е от 18:30 до 22:00 ч.

До 30 декември нощното каране ще бъде с редовно работно време.

За коледните и новогодишните празници традиционно в курорта най-много са гостите от България. Очакват се и туристи от Великобритания, както и от съседните балкански страни.

Официално зимният сезон в Боровец бе открит на 15 декември. Цените на целодневните ски карти са: възрастен – 90 лева, младежи и пенсионери – 70 лева, а деца между 7 и 13 години – 55 лева.

Вижте цените в останалите зимни курорти ТУК.

Междувременно за повишена лавинна опасност на Витоша предупредиха от Планинската спасителна служба поради снеговалежа и силния вятър. Отрядът на спасителите от София уточнява, че опасност се очаква на стръмните склонове със северно и североизточно изложение (Дупките на Стената, Комините, Резньовете).

От ПСС апелират туристите да бъдат внимателни и да съобразяват маршрутите си.

От Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил също предупреждават за предпоставки за навяване на снежни дъски на стръмни източни и североизточни склонове в планините.

Те изброяват улеите срещу хижа Рилски езера, „Лавината” на Боровец, „Лавината” на Витоша, стръмните дупки по Стената на Витоша, улея на Комините на Витоша и „Чашите“ на Банско.