Отвориха торбата с лъжите: Общинар иска транспорт без пари за софиянци

Торбата с лъжите за местиня вот вече е отворена – общинар на Мая Манолова обещава да въведе безплатен градски транспорт мв София…

„Аз съм предложението на „Изправи се. БГ“ за обща лява кандидатура на местните избори. София трябва да бъде преустроена така, че да бъде удобна за гражданите, да се подсигури социална инфраструктура. Най-големият проблем е корупцията, ще прекратим всички концесии в столицата.

Всичко ще се управлява от общински предприятия. Таксата за строителство трябва да бъде минимум 500 лева на квадратен метър в скъпите квартали, а в северните да е по-малка. Искаме и безплатен градски транспорт за всички“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия кандидатът за кмет на столицата от „Изправи се България“ Никола Вапцаров.

„В началото на септември ще стане ясно какво ще решат БСП. Ако те излязат с достатъчно силен кандидат, с удоволствие ще седнем и ще водим с него преговори за обединение.

Предпочитаме налагането да не става едностранно, а чрез диалог и припознаване. Не виждам човек от досега номинираните за кмет на София, който да има желанието да се пребори с мафията на ГЕРБ. Нито Терзиев, нито Бонев, нито Лилков.

На предишния местен вот Бонев не подкрепи Манолова и подари 4 години на Фандъкова. Не желая хегемонията на ГЕРБ в София да продължава. През 2016 г. Иванчева спечели „Младост“, а аз бях зам.-кмет там. Напуснах заради несъгласие при управлението на квартала“, посочи Вапцаров.

Според него в столицата има сериозен недостиг на публични пространства в кварталите.

„Това са тесни, малки, счупени тротоари, на които често има паркирани автомобили. В потенциалните кандидати на БСП присъстват техни членове, както и Ваня Григорова. Ако тя е кандидат за кмет на БСП ще бъде поискан публичен дебат между нас. Отворени сме за диалог, искаме да има ляво обединение, то е по-важно от личността на отделните кандидати. Ако левите избиратели се обединят около нея, ние ще я подкрепим“, подчерта Никола Вапцаров.