Пак беля: Парното тръгна, но спря топлата вода

Пускането на парното в милионна София започна на 5 ноември, а веднага след това започнаха и аварии, които оставят столичани не само със студени радиатори, но и без топла вода. 

„Топлофикация – София“ поддържа на сайта си информация за пробиви по мрежата и ремонти и там се вижда, че всеки ден „изстиват“ цели квартали.

Още във вторник жители на жк „Яворов“ и „Левски В“ са останали на студено, а в следващите дни аварии са сполетели части от „Люлин“, „Младост“, „Западен парк“, „Гевгелийски“, „Красна поляна“, „Илинден“, „Разсадника“.

За щастие температурите не са зимни и спирането на централното отопление може да се понесе, но липсата на топла вода е пренеприятна.  За по-новите аварии ремонтните работи се очаква да приключат в петък, 10 ноември – поне така обещава предприятието доставчик.

Причината за честите аварии в началото на отоплителния сезон е лошото състоянието на мрежата. Заради хроничните си финансови проблеми столичната топлофикация няма достатъчно средства за обновяване на инфраструктурата.

„Топлофикация София“ е поредният емблематичен пример за това как държавата и общината се провалят в злощастните си опити да управляват предприятия.