Паркирането по празниците: В кои градове отпадат зоните и в кои не?

Някои областни градове решиха паркирането да е свободно и в работните дни

Безплатно ще паркират жителите и гостите на София в празничните дни. По време на коледните празници и Нова година няма да има синя и зелена зона – от 23 декември до 1 януари.

Пловдив

В продължение на 4 поредни дни по коледните празници – от 24 до 27 декември включително, пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират в „синя зона“ безплатно.

От общинското предприятие „Паркиране и репатриране“ напомнят, че работното време на „синя зона“ е от 08:30 до 18:30 часа от понеделник до събота включително, но на официално обявените празнични почивни дни престоят не се заплаща.

На 31 декември и на 1 януари 2024 година паркирането в зоната също ще е безплатно.

Варна

Паркирането в „синята зона“ във Варна е безплатно за варненци и гостите на града по време на официалните празнични дни. През настоящата година това са 24, 25, 26 и 27 декември 2023 година и 1 януари 2024 година, напомнят от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.

На 31 декември паркирането в „синята зона“ е платено. Причината е, че денят не попада сред официалните празнични дни, уточняват оттам. Работното време на „синята зона“ е от 9:00 часа до 20:00 часа, припомнят още от общинското предприятие.

Стара Загора

От 24 до 27 декември, както и на 31 декември и 1 януари, паркирането в рамките на „зелена зона“ в Стара Загора ще бъде безплатно, съобщиха от Общината.

На 28 и 29 декември, както и от 2 януари – вторник 2024 г. работното време на зоната ще бъде обичайното.

Кърджали

В работните дни между Коледа и Нова година, както и в съботния 30 декември, за синя зона в Кърджали няма да се заплаща такса – от 23 декември до 1 януари 2024г., включително.

Смолян

Община Смолян уведомява, че Зоните за платено паркиране ще се ползват безплатно по време на почивните дни за Коледните празници. Това са дните от 23 декември до 27 декември т.г., включително.