epa10224808 Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with the laureates and finalists of the All-Russian competition 'Teacher of the Year' on Teacher's Day, via video conference call at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow, Russia, 05 October 2022. EPA/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Партията на Путин съобщи, че е обект на широкомащабни хакерски атаки

„Единна Русия“ заяви ,че потребителите виждат известие тип „отказ на услуга“

Управляващата партия „Единна Русия“ съобщи за широкомащабни хакерски атаки от типа „отказ на услуга“ (DDoS) срещу всичките си електронни услуги, съобщи партията на своя канал в социалната мрежа „Телеграм“, предаде ТАСС.

Съгласно съобщението атаките „се водят срещу всички адреси в мрежата на партията и в домейните edinros и er.ru“. Освен това се посочва, че за осигуряването на функционирането на инфраструктурата на първостепенните цифрови услуги на „Единна Русия“ е прекратена работата на второстепенните.

„ИТ специалистите от централния изпълнителен комитет на партията  отразяват атаките заедно с „Роскомнадзор“ (надзорният орган на Русия в областта на телекомуникациите – бел. ред.) и партньорите по осигуряване на информационната сигурност“, съобщават от партията.

Същевременно сайтът на Руския Червен кръст (РЧК) е възобновил дейността си, след като при проникване в него беше публикувано фалшиво съобщение за провеждана платена евакуация в граничещата с Украйна Белгородска област. В момента всичките раздели на страницата в интернет са достъпни, а фалшивото съобщение, съдържало и ценоразпис, е изтрито.