пожарникари
пожарникари

Първан Секиранов е пожарникар на годината

Началникът на Шеста районна служба Първан Секиранов бе удостоен с приза „Пожарникар на годината”. Той получи наградата лично от вътрешния министър Цветан Цветанов, който посочи, че фактът, че церемонията бе отлагана два пъти, показва, че българските пожарникари и спасители са много ангажирани.

По думите му техният труд е изключително важен при справянето с бедствени ситуации, но понякога остава незабелязан, защото се отзовават в помощ на хората в най-тежките моменти в живота им.

Вицепремиеът благодари на пожарникарите за всеотдайността, съпричастността и професионализма и заяви, че ръководството на министерството полага максимални усилия за подобряване условията на работа на служителите.

Цветанов добави, че по линия на трансграничното сътрудничество се работи по проекти, в рамките на които в края на тази година службата ще се сдобие с 55 нови автомобила.

Освен това се очаквало усвояване на средства от оперативните програми. Министърът на вътрешните работи изказа благодарност и към кмета на София Йорданка Фандъкова, с чиято помощ ще бъде реализиран проект за изграждане на пожарна служба в ж.к. „Люлин”.