Първо в Novinar.bg: Смрад на газ изплаши София (ОБНОВЕНА)

Остра миризма на газ се усеща край Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в жк. „Илиниден“, която се намира на ул. „Хайдут Сидер“ 8. По информация на читателката на Novinar.bg Десислава Колева смрадта се усеща чак в кв. „Банишора“, както и до бул. „Сливница“, бяха получени сигнали за остра миризма и във „Военна рампа“, „Толстой“, „Разсадника“, „Света Троица“, „Женски пазар“ и „Илиянци“.

В гимназията засега не са взели решение дали да освободят учениците от занятие. По непотвърдена информация в двора на самото училище има цистерни с газ, но не е ясно дали от там идва задушливата миризма. Не последва никаква реакция нито от МВР, нито от кмета на София Васил Терзиев за евакуация на хората в района.

Час по-късно проверка на полицията и пожарната установи, че източникът на острата миризма е пункт за вторични суровини в близост до гара Север. Там са се разлели варели с вещество, което се ползва за ароматизатор на пропан-бутан. От МВР са категорични, че няма опасност от взрив, както няма опасност и за населението.