Пеевски: Радев е главозамаял се властолюбец с отнето пълновластие

С констируционните промени гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа, обяви парламентарният лидер на ДПС

Парламентарният лидер на ДПС Делян Пеевски не се забави с реакцията си на острите критики от президента по повод промените в Конституцията и го нарече „главозамаял се властолюбец, на когото е било отнето пълновластието“. 

В позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС, Пеевски пише, че след като наблюдавал сутрешното изявление на Румен Радев, е разбрал колко важни са били конституционните промени.

Тази сутрин президентът заяви, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ са „изнасилили Конституцията заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Делян Пеевски“. Освен това Радев каза, че ще сезира Конституционния съд относно промените.

„Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието. Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които, слава Богу, изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента. И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата“, реагира Пеевски.

Той призова президентът да се вгледа себе си и около себе си, когато говори за корупция.

Пеевски зове Радев да прояви „доблест и кураж“ и „да обърне светлината“ към президентската институция, за да видят хората „много, много интересни и некрасиви неща“.