Пеевски скочи и на Сарафов, а на Рашков заповяда да обясни какво е станало с “градинаря му“

Той повтори обидата си към президента Румен Радев, че е "цирковото куче на Нинова"

Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски разкритикува работата на прокуратурата и предупреди изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да не се държи по същия начин като предшественика си Иван Гешев. 

След извънредното заседание на правната комисия в кулоарите на парламента Пеевски се закани, че ДПС ще започва да изисква информация от прокуратурата за това какво става с разследванията на съветници от президентството и на президента, както и с делата срещу Бойко Рашков.

„Време е прокуратурата да започне да казва какво прави и как си върши работата“, каза Пеевски.

По време на заседанието на правната комисия бе прекроен правилникът на Народното събрание, така че „Възраждане“ да не получават ротационно председателство на комисията за контрол на службите.

Според Делян Пеевски бившият вътрешен министър и депутат от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков „има най-малко право да коментира“. Той обяви Рашков за „мракобесен министър“, който е влачил и извличал хора от домовете им.

„Рашков има да отговаря на много въпроси, като например, какво стана с неговия градинар и какво се случи с разследванията. Българската прокуратура също дължи отговори на обществото“, заяви загадъчно Пеевски.

По адрес на Борислав Сарафов Пеевски каза, че е мракобесен прокурор, подобно на Гешев. „Нека да се каже къде са тези дела, за които се говореше, прокуратурата трябва да започне да съобщава какво върши“, каза той. ДПС ще поставя въпроси към Сарафов, закани се Пеевски.

Относно острите си думи към президента Румен Радев вчера днес той коментира:

„Почваме да задаваме всички въпроси, защото всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау. (…) Има тъмна институция пълна с кеш, която иска да създаде еднолично диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова.“

Пеевски обяви, че Радев иска да създаде своя партия, която да е финансирана от „разграбването на държавата в последните две години“.

От думите му стана ясно още, че не е било обсъждано кой ще оглави комисията за контрол на службите. По думите му обаче досега тя не е свършила нищо в полза на гражданите.