Пеевски след убийството на Нотариуса: Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно

„Нашата отговорност е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред“, посочва той

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски иска незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса,

Предложението, което ще бъде насочено към партньорите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание, идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд“.

„Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред. Парламентът е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава и ние като народни представители им го дължим“, коментира Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

„Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората“, посочва още той.