Пеевски: За ДПС е важно да има правителство

"Сериозните мъже трябва да седнат сериозно да преговарят", каза председателят на ДПС

За ДПС е важно да има правителство. Това заяви председателят на партията Делян Пеевски. И допълни, че избори 2 в 1 са чудесен вариант за ДПС, но не и за държавата.

„На 8-и март ще разберем дали са разбрали ПП-ДБ къде са, или са дечица в детска градина“. Ако са разумни хора, политици, сериозни, няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. След като видим какво ще правят, ние ще преценим кое и как ще подкрепяме“, добави Пеевски.

„Сериозните мъже трябва да седнат сериозно да преговарят, за да направят стабилно правителство”, каза Пеевски.

„Денков е просто един назначен премиер от парламента, да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза, посочи още депутатът. По думите му не е сериозно за един премиер да казва „това – да, това – не“ без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа. Мислех, че за тези девет месеца е станал по-мъдър, вчера не го видях това, напротив“, коментира Пеевски.

По думите му изборите винаги са вариант. За ДПС това е чудесен вариант „две в едно“, ние сме готови за избори, но не е добре за държавата, отбеляза Пеевски и добави, че трябва да се мисли за хората. Той посочи, че за ДПС е важен държавният интерес и хората, след това слагат на второ място партийния си интерес. Нека го направят и другите, да бъдат като ДПС и да мислят за България, призова той.