Пеевски за ПП-ДБ: Партия на пудела. Това красиво същество носи пачки към господарите си

Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира, че заради случващото се в МВР не би оставил на поста главния секретар на ведомството Живко Коцев. На въпрос дали Калин Стоянов трябва да запази мястото си като служебен министър, Пеевски отговори с реторичен въпрос: „Като видяхте снимките, кой не трябва да бъде там, кой е на снимките“. Той коментира случая в кулоарите на парламента след клетвата на служебното правителство.

„Планини от кеш, партия на пудела… това красиво същество носи пачки към господарите си, които от снимките видяхме кои са… Да видяхте някой от ДПС там? Да видяхте някой от ГЕРБ? Целият елит на ПП-ДБ е на тези снимки“, каза Пеевски.

Председателят на ДПС визира снимки, разпространени в публичното пространство, на които се вижда главният секретар на МВР Коцев, който държи пудел, а на друга снимка същото куче носи пачки пари. Автентичността на снимките не е потвърдена.

Твърди се, че те са от дома на единия от арестуваните заедно с шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова – Стефан Димитров. По случая бе задържан и баща му Марин Димитров. На един от кадрите се появява и бившият вътрешен министър Бойко Рашков. Тази снимка е правена в заведение. Кадрите с Коцев са на маси, на една от тях е и Стефан Димитров.

Заради снимките Пеевски нарече ПП-ДБ „партията на пудела“.

В събота, докато се гледаше мярката за неотклонение на Банкова, се появиха кадри от нейни срещи с Димитров. Ден по-късно пък в социалните мрежи бе пуснат кадър на Коцев с Димитров. Изтече и протокол, за който се твърди, че е от разпита на Живко Коцев. Документът е с дата 3 април, ден преди той да обяви, че подава оставка от поста.

В разпространения разпит свидетелят твърди, че отдавна работи в системата на МВР и работата му е да контактува с оперативно интересни лица. Става ясно още, че първо се е запознал с обвинения Марин Димитров, а след това със сина му Стефан Димитров. След това посочва, че двамата са в приятелски отношения с бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Междувременно Бойко Рашков заяви пред „Сега“, че вътрешният министър Калин Стоянов е бил чест гост на арестувания Стефан Димитров.

„Семейни ли са тези отношения? Бил ли е (Калин Стоянов – бел.ред.) в качеството си на министър на вътрешните работи и на директор на ГДБОП многократно на гости в дома на Стефан Димитров в София? Моята информация е категорична – бил е и то не веднъж“, каза Рашков.

Той посочи, че познава Марин Димитров от времето, когато е бил вътрешен министър.

„Както много други граждани, той поиска среща с мен и ми разказа изключително впечатляващи неща във връзка с министър от кабинета на Борисов. Подчерта, че основен свидетел е бил заплашван от министър-председателя“, обясни той.

Рашков посочва още, че общите им снимки, които се разпространяват, са от празненство за рождения му ден. Той е категоричен, че Димитров не е ходатайствал за никого пред него.