Перфектни на плажа: Кой е най-подходящият бански за вашия тип тяло (СНИМКИ)

Най-добрият бански за вашия тип тяло е този, който балансира фигурата ви, като подчертава предимствата ви и същевременно отвлича вниманието от „несъвършените“ зони

Въпреки че няма правила за пазаруване на бански костюми, ние знаем едно нещо със сигурност – да се научите как да пазарувате според вашия тип тяло е ключът към намирането на бански костюм, който харесвате, и това ще ви накара да се чувствате уверени през летния сезон. И така, ако се питате как да избера бански за моя тип тяло, тази статия е за вас.

Най-добрият бански за вашия тип тяло е този, който балансира фигурата ви, като подчертава предимствата ви и същевременно отвлича вниманието от „несъвършените“ зони. Така че независимо дали имате фигура тип круша, ябълка, правоъгълник, обърнат триъгълник или пясъчен часовник, има бански костюм, който е най-подходящ за вас.

Какви са различните типове тяло?

Няма две еднакви тела. 5-те основни категории тип тяло са: правоъгълник, обърнат триъгълник, пясъчен часовник, круша и ябълка.

Ако вече знаете какъв тип тяло имате – чудесно! Можете да продължите надолу по страницата, за да откриете най-добрия бански костюм за вашия тип тяло. Ако не, нека разберем кой тип тяло можете да посочите като свой.

Ръководство за 5-те основни типа тяло 

Време е да разберете към коя група принадлежите. Първо застанете пред огледалото в цял ръст само по бельо. След първоначалната си проверка можете да определите вашия тип тяло, като се сравните с представените по-долу типове.

 

ОБЪРНАТ ТРИЪГЪЛНИК

Формата на тялото „обърнат триъгълник“ изглежда точно както звучи – по-широка фигура отгоре, стесняваща се надолу. В резултат на това често се нарича атлетичен тип тяло.

Характеристики на фигура тип обърнат триъгълник: 

 • По-широки рамене от бедрата.
 • Слаба или никаква дефиниция на талията с плосък корем.
 • Раменете могат да бъдат прави или „квадратни“.
 • Цялостен атлетичен вид.

Знаменитости с фигура тип обърнат триъгълник: Анджелина Джоли, Наоми Кембъл и Катрин Зита-Джоунс.

 

ЯБЪЛКА

Жените с форма на ябълка са склонни да трупат килограми около корема, което означава, че имат по-големи коремчета в контраст с тънки ръце и крака.

Характеристики на фигура тип ябълка:

 • Рамене и бюст, които са по-големи от бедрата.
 • Фигура, която се разширява в областта на корема.
 • Талия, която не е добре дефинирана.
 • Тънки ръце.
 • Тесен ханш и слаби крака.

Знаменитости с тела тип ябълка: Ейми Шумър, Минди Калинг и Опра Уинфри.

Забележка: Тази форма на тялото почти винаги налага да носите поне един размер по-голямо горнище, отколкото долнище.

 

ПРАВОЪГЪЛНИК

Правоъгълната форма на тялото е сходна отгоре надолу. Няма почти никакви извивки, което прави тази фигура любима на модната индустрия – дрехите изглеждат фантастично върху вас!

Освен това тази фигура споделя определението „атлетичен“ с обърнатите триъгълници, тъй като много професионални спортисти са от този тип тяло.

Характеристики на фигура тип правоъгълник:

 • Малък бюст.
 • Малка дефиниция на талията – често тънка.
 • Тесни бедра и сравнително плоско дупе.
 • Почти равни горни, средни и долни мерки.

Знаменитости с правоъгълна форма на тялото: Камерън Диас, Натали Портман и Гуинет Полтроу.

 

КРУША

Класическите форми на круша се разпознават по по-тясната горна половина, която се разширява в пълна, извита долна половина – тези дами са много добре заоблени, точно като круша. Така че, ако сте склонни да трупате килограми около ханша и бедрата, можете да сте уверени, че сте горд собственик на страхотна фигура тип круша.

Характеристики на фигура тип круша: 

 • Пропорционално тесни рамене.
 • По-широки бедра и по-голямо дупе.
 • По-малък бюст.
 • Умерена до добре изразена талия с плосък корем.

Знаменитости с фигура тип круша: Ким Кардашиян, Ева Лонгория и Бионсе.

 

ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК

Фигурите тип пясъчен часовник се разпознават по равни размери на бюста и ханша и се стесняват в талията. Ако сте една от щастливките, които са били благословени с тази фигура, избирането на бански костюми ще бъде лесно, тъй като повечето модели ласкаят силуета ви.

Характеристики на фигурата тип пясъчен часовник:

 • Добре оформен бюст и дупе.
 • Талията е стегната и добре очертана.
 • Съотношението на раменете и бедрата е добре балансирано.
 • Вашето съотношение рамо-талия-ханш е 2-1-2.

Знаменитости с форма на пясъчен часовник: Скарлет Йохансон, Салма Хайек и Кейт Уинслет.

 

Кой е най-добрият бански за моя тип тяло?

Най-добър бански костюм за обърнат триъгълник

Вашата цел: Има разделение между жените с формата на обърнат триъгълник, когато трябва да решат кой е най-добрият бански костюм за тяхната фигура. Някои искат банският им костюм да подчертае широките им, елегантни рамене. Други искат да скрият ширината на горната си половина, надявайки се да изравнят фигурата си, като добавят обем към долната половина.

Обмислихме и двете цели и намерихме най-добрите стилове и за двете предпочитания.

 

Най-добрите стилове на бански за тяло с обърнат триъгълник

За какво да внимавате: Ако искате да стесните раменете си, деколтето на банския ви трябва да бъде основният ви фокус. Трябва бъде привличащо вниманието, за да отвлече вниманието от раменете ви, оставяйки ги на заден план. Блузи и топове с и V– образно деколте ще свършат работа. Широките и дебели презрамки също имат същия ефект на „засенчване“ на раменете ви.

Не забравяйте да си поиграете с цвета, като се придържате към тъмни, едноцветни горнища и по-светли долнища, които създават илюзията за по-пълна долна половина и по-тясна горна част.

 

Перфектни на плажа: Кой е най-подходящият бански за вашия тип тяло (снимки)

Ако искам да подчертая раменете си?

В такъв случай изберете горнище на бански без презрамки.

Перфектни на плажа: Кой е най-подходящият бански за вашия тип тяло (снимки)

Най-добрият бански костюм за тяло тип ябълка

Вашата цел: Най-добрият бански за тела с форма на ябълка привлича вниманието от средната част към горната и долната част. Отгоре искате да подчертаете гърдите, шията и ръцете си. По-долу целта е да привлечете поглед към бедрата и областта на бедрата.

 

Най-добрите стилове бански за фигура тип ябълка:

Горнищата с цветни дизайни и шарки привличат вниманието към горната ви половина.

Бански костюм с банели и подплънки подчертава бюста ви. Съчетайте това с широки презрамки и дълбоки деколтета. Долнища с връзки са чудесен избор.

Перфектни на плажа: Кой е най-подходящият бански за вашия тип тяло (снимки)

Най-добрият бански за тяло тип круша

Вашата цел: Да подчертаете красотата на долните си извивки, като същевременно изгладите фигурата си, изпращайки част от тези приказни извивки нагоре.

 

Най-добрите стилове бански костюми за тяло тип круша

За какво да внимавате: Когато е възможно, винаги залагайте на висока талия, която дефинира добре долната ви половина, като същевременно разпръсква извивките ви по-равномерно, привличайки вниманието към тънката ви талия.

Какво да избягвате: Набори, декоративни елементи или други привличащи вниманието, увеличаващи обема декорации около бедрата и талията ви.

Перфектни на плажа: Кой е най-подходящият бански за вашия тип тяло (снимки)

Най-добрият бански за правоъгълно тяло

Вашата цел: Тъй като тялото с правоъгълна форма е добре балансирано, можете да носите почти всякакви бикини или бански костюми, които искате, и те ще изглеждат страхотно. Въпреки това, тъй като имате сравнително прав силует, може да искате да създадете илюзията за извивки. За ваш късмет най-добрият бански за правоъгълен тип тяло обикновено е въпрос на лични предпочитания.

 

Най-добрите стилове бански костюми за правоъгълно тяло

За какво да внимаваме: Не можем да сме сигурни, но бихме казали, че бански костюми с колан са измислени за жени с правоъгълни тела. Тяхната способност да пристягат талията и да създават илюзията за извивки от двете страни е несравнима. Винаги внимавайте с бански костюми с подплънки в областта на бюста, които могат да повдигнат и поддържат бюста ви, като същевременно добавят допълнителен обем.

Перфектни на плажа: Кой е най-подходящият бански за вашия тип тяло (снимки)

Най-добрият бански за тяло тип пясъчен часовник

Ако имате достатъчно късмет да сте били благословени с фигура на пясъчен часовник, по същество можете да избирате бански костюми според вашите предпочитания – всичко ще изглежда добре на вас.

 

Въпреки това, някои стилове бански изглеждат по-добре от други. Така че тук ще се съсредоточим върху тях, за да намерим най-добрия бански за тип тяло тип пясъчен часовник.

Вашата цел: Да подчертаете извивките си и да изгладите фигурата си.

Най-добрите стилове бански костюми за тяло тип пясъчен часовник

За какво да внимавате: Небето е границата! За тези с фигури на пясъчен часовник пазаруването на бански костюми е малко по-лесно. Можете свободно да пазарувате без да бъдете ограничавани от стилове. Всички форми, кройки и стилове на бански костюми ще ви стоят перфектно.

 

Перфектни на плажа: Кой е най-подходящият бански за вашия тип тяло (снимки)

В заключение: 

Вашето тяло е уникално с всичките си красиви извивки, линии и перфектни несъвършенства. Направете пазаруването на бански костюми лесно и може би дори приятно, като пазарувате за вашия тип тяло тази година и обещаваме ви – ще изглеждате невероятно на плажа!

Гергана Спасова